NFFO søker forfatter til jubileumsbok

I 2028 fyller NFFO 50. Nå har du muligheten til å bli forfatter av jubileumsberetningen!

Bibliotekvederlag også til sakprosaforfattere, er bare ett av mange viktige gjennomslag i NFFOs snart 50-årige historie.

I 1978 utga Bjørn Bjørnsen boka Det utrolige døgnet, om invasjonen av Norge 9. april 1940. Men som sakprosabok havnet den utenfor de eksisterende, økonomiske vederlagsordningene. Det ble starten på det som ble til Norsk faglitterær forfatterforening (NFF).

Les mer om den spennende tilblivelseshistorien her – fra vårt jubileumsmagasin i 2018

NFFOs styre har besluttet at det i forbindelse med NFFOs 50-årsjubileum skal skrives en jubileumsbok. NFFO søker derfor etter en forfatter som kan skrive den store 50 års-beretningen. Det er en spennende og mangfoldig historie som skal foreligge til jubileumsåret 2028.

Les mer om utlysningen her

Søknadsfrist er 15. november 2024.

Variert innhold

– Boka skal omhandle NFFO og faglitteraturens plass i og betydning for den norske litteraturen og det norske kunnskapssamfunnet siden 1978, sier NFFOs generalsekretær Arne Vestbø.

– Faglitteraturen inkluderer i denne sammenheng alt fra læremidler i skolen via akademiske fag- og lærebøker til allmennrettet sakprosa, både originalskrevet på norsk og oversatt til norsk. Stipend- og vederlagsforvaltningen av kollektive vederlagsmidler må særlig vektlegges. NFFOs internasjonale engasjement hører også naturlig hjemme i en slik historie, sier Arne Vestbø.

Arbeidet videre

Innsendte søknader skal vurderes av en bedømmingskomité bestående av Espen Ytreberg, Geir Uvsløkk, Hanan Abdelrahman og Ingerid Straume. Alle medlemmer av NFFOs styre.

NFFO vil, sammen med forfatteren, ferdigstille en prosjektbeskrivelse, finne frem til forlag og etablere en redaksjonskomité.

Boken skal utgis senest i april 2028.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.