NFFO trenger nye regionkontakter – er det deg?

Regionkontaktene til NFFO bidrar til å sette målene fra strategien ut i live, legger til rette for faglig fellesskap og rekrutterer nye medlemmer til foreninga. Dette gjør de gjennom å arrangere prosalonger, seminarer og/eller kurs, og ett medlemstreff i året. Kunne dette vært noe for deg?

Portrett av kvinne med lyst hår. I bakgrunnen, en veskebutikk.
Foto: Privat

Forfattere og historiker Hilde Gunn Slåttemo har vært regionkontakt i Trøndelag for NFFO i seks år. Vi har tatt en prat med henne for å gi mulige nye regionkontakter et inntrykk av hvordan det kan være.

Hvordan har disse seks årene som regionkontakt vært? Noen minner som stikker seg ut?

Jeg har likt jobben som regionkontakt. Jeg har møtt mange flinke, morsomme og interessante sakprosaforfattere på de Prosalongene og medlemsmøtene jeg har arrangert: Åsa Linderborg, Helge Jordheim, Kjetil Jacobsen, Mona Ringvej og Marte Heian-Engdal for å nevne noen.

Så kom jo koronaen i løpet av de seks årene jeg har vært i vervet, og det var både frustrerende og ekstra arbeidsomt. For eksempel ble en planlagt Prosalong med Irene Levin utsatt flere ganger. Det gikk faktisk et helt år fra den først var planlagt til vi kunne gjennomføre den.

Har vervet vært nyttig i ditt virke som faglitterær forfatter på noe vis? I så fall hvordan?

Vervet som regionkontakt har motivert meg ekstra til å holde meg orientert i all den sakprosaen som utgis. Dessuten har det gjort det mulig å invitere interessante forfattere til Nord-Trøndelag for å snakke om sine bøker. De ville kanskje ikke kommet uten at NFFO hadde stått bak og finansiert arrangementene.

Hvilke egenskaper har du fått god bruk for i dette vervet?

Det å være sosial og glad i å treffe nye folk, har vært viktig. Og så hjelper jo veldig å være glad i å lese og glad i sakprosa, da!

Noen råd på veien for nye regionkontakter?

Jeg har samarbeidet en del med lokale institusjoner, som Verdal bibliotek, Levanger bibliotek og Falstadsenteret, slik at NFFO har betalt reise og opphold for forfatteren, mens de har stilt med lokaler, markedsføring osv. Det har vært både praktisk og effektivt: Samarbeidspartene blir glade for at noen finansierer foredragsholdere eller debattanter, mens det blir mindre arbeid for meg med selve gjennomføringa av arrangementet.

Ønsker du som medlem å bli regionkontakt for NFFO? Logg deg inn i medlemsportalen og meld interesse!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.