Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Min metode nominert til Gullboken

NFFOs formidlingsprosjekt Min metode er nominert til Gullboken 2019!

Kristinepåpall1
Kristine Isaksen, formidlingsansvarlig i NFFO, med bokversjonen av Min metode. Formidlingsprosjektet er nå nominert til Gullboken 2019.

Det er Forleggerforeningen som hvert år deler ut bransjeprisen Gullboken, i forbindelse med Bokdagen. Prisen ble delt ut for første gang i 2013 og skal i følge foreningens sider “stimulere til nyskaping og innovasjon i bransjen.”
Prisen deles ut i fire kategorier:

  • Årets markeds- eller formidlingstiltak
  • Årets redaktør
  • Årets bokhandler
  • Årets Gullegg

Og til den førstnevnte førstnevnte er altså Min metode nominert. Dette er en møteserie initiert av Kristine Isaksen, formidlingsansvarlig i NFFO. I serien som varte mellom februar 2017 og september 2019 kunne publikum møte sakprosaforfattere og oversettere som snakket om sine arbeids- og skrivemetoder.
I april 2019 kom også en bok basert på serien, med Hans Petter Blad og Kristine Isaksen som redaktør.

– Jeg er utrolig glad for nominasjonen, sier Kristine Isaksen.
– Vi er en forening som er mer enn normalt opptatt av at sakprosa blir lest, diskutert og skrevet. At samtaleserien og boka Min metode, som handler om sakprosaskriving, får anerkjennelse som god formidling og god markedsføring, er fantastisk!
– Jan Grue hadde et strålende essay i Bokmagasinet til Klassekampen sist lørdag der han berømmer den håndverksmessige tilnærmingen til skrivemetode, som finnes i Min metode. Jeg er enig i at vi prøver å avmystifisere skriveprosessen i dette prosjektet. Min metode er for dem som vil lese, lære mer og skrive. Jeg håper flere finner fram til boka gjennom nominasjonen!, sier Isaksen.

Min metode er nominert sammen med det nettbaserte tiltaket En slags bokklubb og Groruddalen litteraturfestival.
Dette er for øvrig andre år på rad NFFO er nominert til samme klasse i Gullboken. I fjor var formidlingstiltaket Faktasjekken nominert.

Juryen skriver om Min metode:

“For to år siden begynte NFFO samtaleserien «Min metode» i de ulike lokallagene til Norsk faglitterær forfatter – og oversetterforening. Det ble avholdt ti arrangement der noen av landets beste sakprosaforfattere samtalte om sin skrivemetode. Resultatet ble et prosjekt der forskjellige sjangere innen sakprosaen ble diskutert med en ordstyrer som kjente bøkene godt. I serien samtalte blant annet Åsne Seierstad med Cathrine Sandnes, Toril Moi med Tore Rem, Agnes Ravatn med Marte Michelet og Espen Søbye med Dag Solstad. Samtalene ble nedskrevet og ble til boken Min metode. Særs interessant for alle som jobber med, eller skriver sakprosa og minst like interessant for den allmenne leser av sakprosaen.”

NFFO gratulerer de andre nominerte i klassen – og til Malin Adriansen i Norli Pyramiden, Boksalongen i Bergen og Sagene bokhandel, som nominerte til Årets bokhandel.
Og til Espen Holtestaul i No Comprendo Press, Pia Larsen i Cappelen Damm og Therese Tungen i Samlaget som er nominerte til Årets redaktør.

Gullboken deles ut under Bokdagen på Latter på Aker Brygge 6. juni.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.