mars
18.

NFFOs årskonferanse og årsmøte 2023

Påmeldingsfristen er dessverre utløpt.

Microsoftteams image (1)
Foto: Clarion the Hub

Tilbring to dager sammen med andre forfattere og oversettere, for faglig og sosialt påfyll! Årskonferansen vil bli avholdt på Clarion the Hub (rett ved Oslo sentralstasjon) helgen 18.-19. mars.

Årsmøtet lørdag 18. mars varer fra kl 11 til kl 17.

Søndag 19. mars fra kl. 10 til kl. 13 arrangeres fagseminarer med skribentøkonomi og sakprosa for barn og unge som tema. Årskonferansen avsluttes med lunsj fra kl. 13.

PROGRAM

Lørdag 18. mars:

10.00–11.00: Registrering og kaffe/te.

11.00–11.15: Videohilsen fra kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Velkommen ved styreleder Aage Borchgrevink og generalsekretær Arne Vestbø.

11.15–13.00: Årsmøtet starter.

13.00–14.00: Lunsj.

14.00–15.00: Årsmøtet fortsetter.

15.00–15.30: Pause.

15.30–17.00: Årsmøtet fortsetter og avsluttes kl. 17.

17.00–18.00: Pause.

18.00–19.00: Litteraturkviss ved oversetter Rune R. Moen.

19.00–19.30: Aperitiff.

19.30 Festmiddag

Fest! Kaja Rindal Bakkejord (DJ KJ) sørger for god stemning til danseglade rytmer.

Søndag 19. mars:

10.00: NFFOs styreleder Aage Borcgrevink ønsker velkommen.

10.05–11.00: Fagseminar 1. Skribentøkonomi
Ordstyrer: Preben Jordal. I panelet: Ika Kaminka (oversetter), Svein Tveit (læremiddelforfatter), Marte Blikstad-Balas (UH-forfatter) og Asbjørn Jaklin (generell sakprosaforfatter).

11.00–11.30: Pause

11.30–13.00: Fagseminar 2. Sakprosa for barn og unge.
11:30–11:50: Marte Blikstad-Balas om hva som skjer i norske klasserom når stadig mer av det elevene leser og skriver er digitalt.
11:50-12:30. Bjørn Arilds forfatterskole.
Bli en barne- og ungdomsbokforfatter. Bjørn Arild Ersland i samtale med forfatter Alfred Fidjestøl og forlagsredaktør Elen Betanzo om å skrive en voksenbok om til barnebok.
12:30-12:45. Framlegg fra salen

13.00–14.00: Lunsj

Fagseminar 1. Skribentøkonomi i NFFO

Hva tjener egentlig de ulike forfattergruppene i NFFO? En oversetter, en generell sakprosaforfatter, en akademisk forfatter og en læremiddelforfatter har dykket ned i beregningene sine for å finne ut hvor mye de tjente på hva i fjor.

I panelet:
Ika Kaminka er oversetter fra hovedsakelig japansk. Leder i Norsk Oversetterforening i to perioder frem til 2020. Siste bok: Fumiko Hayashis Lausgjengar: Notat frå eit ustadig liv (Skald forlag 2021).
Asbjørn Jaklin er journalist og har gitt ut generelle sakprosabøker og krim. Styremedlem i NFFO. Siste bok: Flukten med Norges gull. Heltene. Konfliktene. Den hemmelige operasjonen i 1940 (Gyldendal 2021).
Marte Blikstad-Balas er professor ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, Universitetet i Oslo. Siste bok: Lesedidaktikk – etter den første leseopplæringen (saman med Astrid Roe, Universitetsforlaget 2022).
Svein Tveit er universitetslektor ved Skolelaboratoriet i kjemi, Kjemisk institutt, Universitetet i Oslo. Siste bok: Kjemien stemmer 2. Grunnbok (saman med Hege Knutsen og Kristian Vestli, Cappelen Damm 2022).
Samtaleledet er kritiker og oversetter Preben Jordal. Siste oversatte bok: En amerikansk forbrytelse. Drapene i Osage County og dannelsen av FBI, av David Grann (Aschehoug 2020). Han sitter i NFFO styre.

Fagseminar 2. Bli en barne- og ungdomsbokforfatter

Det gis ut for få sakprosabøker for barn og unge. Ifølge den sist publiserte bransjestatistikken (Bokmarkedet 2021, Den norske Forleggerforening) ble det utgitt 70 nye norske faglitterære titler for barn og unge mot 228 nye norske skjønnlitterære titler.
I 2021 startet derfor NFFO en forfatterskole for å øke tilbudet av sakprosabøker for barn og unge og styrke forfatterstanden. I år er det andre elevkullet i gang med et opplegg som skal ende i publikasjoner i nær fremtid.
På dette fagseminaret kommer skolens selvstendige «rektor», Bjørn Arild Ersland, for å snakke med forfatter Alfred Fidjestøl og redaktør Elen Betanzo om prosessen med å skrive om en voksenbok til en bok for barn og unge. Samtalen tar utgangspunkt i Fidjestøls bøker om Norges mest kjente dyr, Julius: Nesten menneske – biografien om Julius (Det Norske Samlaget 2017) og barneboka Som ein bror. Historien om sjimpansen Julius (Det Norske Samlaget 2019). Det vil være åpent for fremlegg fra salen til slutt (15 min.).

Innledning av Marte Blikstad-Balas, professor ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning. Hun forsker på hva som skjer i norske klasserom når stadig mer av det elevene leser og skriver er digitalt. Blikstad-Balas har lang undervisningserfaring fra både grunnskole og videregående skole.

Påmeldingsfristen for årskonferansen er dessverre utløpt.

Bestilling av reise/refusjon av reiseutgifter:

Deltakerne må selv ordne med bestilling av reisen. Det er en forutsetning for å få refundert reisekostnadene at deltakeren har bestrebet seg på å skaffe rimelige billetter og har deltatt på selve årsmøtet.

Kun reisekostnader som overskrider kr 300,- vil bli refundert. Utgiftene blir refundert etter billigste reisemåte. Taxi-regninger vil ikke bli refundert med mindre dette er avklart på forhånd med administrasjonen. Deltakere som benytter egen bil, får ikke bilgodtgjørelse, men det beløpet billigste tog-, fly-, eller bussbillett ville ha kostet. Medlemmer i utlandet får refundert reiseutgifter med et beløp begrenset oppad til kr 4000.

Man får ikke dekket reiseutgifter fra annet sted enn fast bopel.

Egenandel:
Egenandelen er på kr 600. Ved forfall uten sykemelding vil seminaravgiften ikke bli refundert. Ønsker du kun å delta på årsmøtet betaler du ikke egenandel. Tillitsvalgte med konkrete arbeidsoppgaver enten under årsmøtet eller årskonferansen betaler ikke egenandel.

NFFO dekker overnatting fra lørdag 18. mars til søndag 19. mars for de som velger “Påmelding til årskonferansen (full pakke)”.

Ønsker du i tillegg overnatting fra fredag til lørdag, i forkant av årsmøtet?
Gi oss i så fall beskjed i påmeldingsskjemaet under tilleggsopplysninger. Pris: 1.890 NOK for enkeltrom/2.090 NOK dobbeltrom, inkl. frokost. NB! Ekstra overnatting dekkes ikke av NFFO, men betales ved innsjekking.

Har du spørsmål? Ta kontakt med seniorrådgiver Camilla Marie Widholm på 22 12 11 40 (tastevalg nr. 2)/ camilla@nffo.no

Usikker på om påmeldingen din ble korrekt registrert? I fanen Arrangement (Mitt medlemskap) har du oversikt over dine registrerte påmeldinger (både til fremtidige og avholdte arrangement).

Velkommen skal du være, med vennlig hilsen alle oss i NFFO!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.