mars
5.

Prosalong i Tønsberg: Samtale hverdagsrasisme og utenforskap

Hør Brynjulf Jung Tjønn og Synne Sun Løes i samtale med forlegger Cathrine Sandnes.

Kollasj med tre portrett. Til venstre en mann med kort, svart hår og mørk t-skjorte, i bakgrunnen en bygning i teglstein. I midten en kvinne med langt, svart hår med pannelugg, beige strikkegenser med flettemøster i halslinningen, mot en grå bakgrunn, til høyre en kvinne med langt mørkt hår i sideskill, men mørkeblå skjorte med v-hals. Alle tre har østasiatiske trekk.
Foto: Brynjulf Jung Tjønn, Maria Kleppe Vihovde/Cappelen Damm, Synne Sun Løes, Anna-Julia Granberg/Blunderbuss, Cathrine Sandnes, Kagge Forlag.

Diktsamlingen Kvit, norsk mann av Brynjulf Jung Tjønn fikk mye oppmerksomhet da den ble utgitt. Samlingen består av vonde og kloke, men tidvis også morsomme dikt om norsk oppvekst og norsk rasisme. Hvordan er det for et adoptivbarn å komme til Norge som en reserveløsning, et gjenbruksbarn som blir odelsgutt? Det hadde vært enklere om han var en kvit, norsk mann.

Synne Sun Løes er adoptert, og med utgangspunkt i egne erfaringer som «annerledesbarn» nærmer hun seg flere grunnleggende spørsmål rundt identitet i essaysamlingen Ingen kan spytte på et smilende ansikt.

Hør Tjønn og Løes i samtale med forlegger Cathrine Sandnes.

Arrangeres i samarbeid med Tønsberg og Færder bibliotek og Fritt ord.

Arrangementet er gratis for NFFO-medlemmer. 100,- for ikke-medlemmer. Om du som medlem ønsker å reservere billett, send e-post til Aslak Larsen ved Tønsberg og Færder bibliotek.

Litterære døråpnere:
Hva forteller norske sakprosautgivelser om vår samtid? Hvilke nye titler og sakprosaforfatterskap har potensial til å engasjere et bredt publikum? Med denne nye programserien vil vi vise noe av sakprosaen som utgis, og skape gode samtaler og diskusjoner. Skjønnlitteratur kan brukes som døråpner inn mot norsk sakprosa og vise noe av bredden i det som gis ut.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.