oktober
16.

Prosalong: tysk kveld med Astrid Sverresdotter Dypvik

I haustprosalongen på Lillehammer fortel Astrid Sverresdotter Dypvik om Tysklands kriser og lyspunkt.
Bilder av forfatteren og omslagene fra bøkene hennes.

Tyskland er det mest folkerike landet i Europa. Landet har den største økonomien i EU, og det er eit av Noregs viktigaste handelspartnarar. No er landet ramma av fleire kriser samtidig. Økonomisk krise, energikrise, sikkerheitskrise – og dei høgrepopulistiske partia får stadig meir oppslutnad. Kvar utviklar Tyskland seg, og korleis står det til eigentleg til i Tyskland?

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og Lillehammer mållag i samarbeid med biblioteket inviterer til ein tysk kveld måndag 16. oktober kl. 18.00 på Lillehammer bibliotek.

Astrid Sverresdotter Dypvik (f. 1977) er historikar, forfattar og redaktør av Syn og Segn. Ho debuterte som sakprosaforfattar i 2012 med boka Det var DDR – forteljingar om eit nedlagt land. Siste bokutgjeving er Det mørke Tyskland – ei reise blant høgreekstremistar (2021). For tida skriv Dypvik ei bok om historia til Tyskland. På Lillehammer bibliotek skal ho snakke om Tysklands kriser og lyspunkt.

Vil du reservere plass? Gratisbilletter kan hentes ut her

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.