februar
28.

Prosalong Hamar: Språkets spinnville liv

Hvordan skriver vi sakprosa for barn og voksne om språk? Hvorfor trenger vi sakprosa om språk? Hva skal til for å nå de ulike målgruppene? Hva kan vi lære av å lese slike bøker? Hvordan blir språk oversatt?

Prosalong hamar

Ragnhild Holmås (f. 1988) er vinner av Brageprisen i kategorien sakprosa for barn og unge i 2023 for boka Ordenes hårreisende hemmeligheter – absurde avsløringer fra språkets spinnville liv (2023).

I vinterens Prosalong møter Ragnhild Holmås forfatterne Kristin Fridtun (f. 1987) og Anders Vaa (f. 1978) til samtale om det å skrive sakprosa om språk.

Kristin Fridtun er aktuell med flere bøker om språk, slik som Klok kvinne eller digg dame? – eit stridsskrift om kjønn og Håvamål-omsetjing (2023) og Kunsten å irritera seg over skrivefeil – kvifor gjer me det, og har det noko for seg? (2021) og Språket er ei bukse – om biletbruken i norsk språkdebatt (2019).

Anders Vaa har doktorgrad i lingvistikk, har studert et utdøende språk på Salomonøyene og er styreleder i Det faglitterære fond. Han har skrevet populærvitenskapelige bøker om språk slik som Dialektboka (2016).

Velkommen til en kveld med diskusjon om språkets spinnville liv.

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Litteraturscena Hamar.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.