Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

oktober
11.

Antony Beevor til Trondheim

Antony Beevor, en av vår tids mest leste forfattere, kommer til Litteraturhuset i Trondheim for å snakke om andre verdenskrig og konsekvensene av den.

Antonybeevor lite

Den britiske forfatteren og historikeren har gjort enorm suksess med sine krigsbøker. Som ung tjenestegjorde Beevor i den britiske armeéen, men han forlot etter hvert militærlivet for å vie seg til historiestudier og til sitt forfatterskap. I 1982 debuterte han som krigshistoriker med boka The Spanish Civil War. Deretter ga han ut Inside The British Army (1990), Crete – The Battle and the Resistance (1991), og Paris after the Liberation 1944 -1949 (1994). I alt har han gitt ut tolv historiske bøker og fire romaner.

Beevors bøker har solgt svimlende åtte millioner eksemplarer på verdensbasis. Han er særlig kjent for bøkene Stalingrad (1998) og Berlin – nederlaget 1945 (2002). Beevors siste utgivelser på norsk er D-dagen (2009), Den andre verdenskrig (2012) og Ardennene 1944 (2015).

Foredraget vil foregå på engelsk.

Ingen påmeldingsplikt, men meld gjerne din interesse for arrangementet på Facebook

Arrangør: Litteraturhuset i Trondheim og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.