Prosalong i Tønsberg: Matproduksjon og ny teknologi i det grønne skiftet
Når droner i en ikke fjern framtid vil plukke pærer, plommer, bringebær og bunte gulrøtter i skogshagen du er medeier i, legge dem i en kurv og få en annen drone til å levere det på trammen din – da høres det ut som science fiction. Men er det kanskje ikke. Hør mer om dette i Prosalong i Tønsberg.
Historiker, matredaktør og forfatter Christopher Sjuve innleder til debatt om mat og matproduksjon i lys av ny teknologi. I panelet sitter Marianne Leisner, Guren Efferus, Astrid Bjønness og Leif Thore Bjertnæs.
Stein Storsve og Sviskeprinsene underholder med sang og musikk fra Vestfold-forfatteren Hans Allums kokebok på vers fra 1833.
Sjuve har skrevet flere kokebøker. De to siste heter Egg og Bacon. I begge bøkene får du, ifølge forfatteren, verdens beste oppskrifter med egg. Og bacon. Han er utdannet historiker, men er i dag matredaktør for Aller/Dagbladet. Hans matskriverier finner du på Dagbladets sider – både på papir og nett. Sjuve forsøker også å etablere et spiselig landskap på en gård i Lier, dyrke grønnsaker, brygge øl og cider, røyke bacon og er nyfrelst birøkter. Hver torsdag er han også å høre i Nitimen.
Arrangør er NFFO, i samarbeid med slippfest for tidsskriftet KULT.