Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

mai
3.

Prosalong i Trondheim: Arne Espelund

Arne espelund

Arne Espelund, f. 1929, er professor emeritus i materialteknologi ved NTNU, med analyse av keltisk/romersk jernframstilling for 2000 år siden som spesialitet. Siden 1950-tallet har han vært aktiv som folkedanser. Han har i tillegg også forsket på folkedans og har tilbrakt et halvt år i Bulgaria med stipend fra Universitetet i Trondheim for Statens Leiklærarkurs. Espelund har grunnfag i både musikk og pedagogikk. Han har hatt stipend for opphold på Færøyene, og har gjennomført kurs i svensk, engelsk, fransk og ungarsk folkedans. Espelund er mangeårig formann i Leikarlaget, BUL og er initiativtaker til Trondheim internasjonale folkedansklubb. Han har mottatt kulturpriser fra Trondheim og Tolga kommuner, Sør-Trøndelag Fylkeskommune. Han har undervist i dansehistorie ved Statens Ballettskole og i folkedans ved ulike videregående skoler i Trondheim.

Arne Espelund vil ta oss med på en komparativ studie av folkedansen i Europa gjennom en analyse av form og funksjon. Han leter etter en antropologisk analyse av kjededans, dette også i lys av en antropologisk analyse av jernframstilling. Foredraget ledsages av bilder, sangstubber og kanskje ett og annet dansetrinn.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.