oktober
20.

Prosalong i Verdal: Å ytre seg i offentligheten

Møt Åsa Linderborg i samtale om demokrati, dannelse og deltakelse i samfunnsdebatten.

Img 5738
Hilde Gunn Slottemo (t.v.) møter Åsa Linderborg til samtale i Verdal 20. oktober.

20. oktober kl. 18.00 kommer Åsa Linderborg til Turneteateret i Verdal for å snakke om sine erfaringer med å delta i svensk og norsk samfunnsdebatt.
Linderborg er en av Sveriges mest profilerte og kjente journalister. Hun er utdannet historiker, men er mest kjent som forfatter, kulturskribent og kulturredaktør i Aftonbladet. Hun er også fast skribent i norske Klassekampen.

Åsa Linderborg har skrevet to bøker som er utgitt på norsk: Den selvbiografiske skildringa Meg eier ingen i 2007 og Året med 13 måneder. En dagbok fra 2020. Begge fikk stor oppmerksomhet og mye ros. I den første skriver hun om sin oppvekst med en alkoholisert, men kjærlig far i industrisamfunnet Västerås, 10 mil nordvest for Stockholm. Den andre er en personlig skildring av #Metoo-bølgen, sett fra Linderborgs stilling som kulturredaktør i Aftonbladet.

I Norge er hun også kjent for sin deltakelse i radioprogrammet «Norsken, svensken og dansken» (sammen med norske Hilde Sandvik og danske Hassan Preisler).
Linderborg vil møte historiker Hilde Gunn Slottemo til en samtale om det å delta i samfunnets offentlige samtale, slik Linderborg har gjort med bøker, journalistikk og personlige ytringer.
Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Verdal bibliotek.

Det blir anledning til å kjøpe drikke og enkel snacks i baren.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.