Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Collagepodcast

Hør sakprosa på podcast!

4. desember 2019

Det er så mye nyttig og klok kunnskap der ute. Men hvor skal du begynne å lete? Svar: her.
Vi har samlet de mest populære podcastene i Norge om sakprosa for deg.
God lytting!

Nffo arne vestbø 014 190529

– Nasjonal lesesatsing NÅ

4. desember 2019

– Vi og flere andre bransjeaktører har etterlyst en nasjonal lesesatsing, og det vil være på sin plass å igangsette den nå, sier Arne Vestbø om de nye PISA-tallene, som viser at leseferdighetene særlig blant unge gutter går ned.

Nffo prosa merete røsvik 010 181008

Måtar å sjå på – måtar å skjøne på

4. desember 2019

– Kunsten gir uttrykk for rørsler i samtida, ofte nærmast på direkten, og med det høve til å bearbeide all slags livserfaringar. Men utan samtalen som kritikken innbyr til, kan erkjenningane i dei estetiske opplevingane drukne i stadig nye opplevingar, skriver Merete Røsvik i sin leder i nytt Prosa, som er ute nå.

Trond2 lite

NFFO samler hele landet

28. november 2019

Fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Nå har flere hundre NFFO-medlemmer avholdt sitt årlige førjulstreff. – Veldig inspirerende møter, sier Arne Vestbø, som har vært omreisende generalsekretær.

Trine skei lite

– Sakprosaen er nødvendig for dannelsen i Norge

25. november 2019

– Faglitteraturen er helt avgjørende for dannelsesprosessene i et samfunn, sier kulturminister Trine Skei Grande. Men om hun vil bedre innkjøpsordningen for sakprosa vil hun ikke si noe om.

Oversatt 1

Innsikt og utsikt på Soria Moria

11. november 2019

På lørdag pakket rundt hundre av NFFOs oversettermedlemmer badetøyet og danseskoene, skjerpet sansene og satte kursen for det årlige Oversetterseminaret på Soria Moria Hotell på Voksenåsen i Oslo.

 eso1251 lite

Publikumsrekord for sakprosafestivalen i Trondheim

3. november 2019

Sakprosafestivalen i Trondheim gir forfattere og kommentatorer en plattform for å være uenig. Lørdag ble den tredje i rekken arrangert.
Nå kan du høre podcast fra festivalen. Se nederst i denne artikkelen.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Pappas runer
Han sier: Kan du ikke starte med sommeren for fire år siden, da faren din fikk seg mobiltelefon? Vi sitter ved kjøkkenbordet. Mellom oss ligger en manusbunke. Det er litt under seks uker siden han fikk diagnosen. Marte Spurkland
Pappas runer

Ukas NFFO-er

Shazia Majid

Majid shazia

– Jeg ønsket å bryte hemmelighetskremmeriet rundt helt normale livshendelser. I patriarkalske systemer er familier besatt av å holde fasaden intakt. Og på dette alteret er det først og fremst kvinner som ofres, sier Shazia Majid.

Nytt medlem

Vebjørg Tingstad

Vebjørg tingstad

Alder: 66
Bosted: Trondheim

Siste bok: Barndom under lupen. Å vokse opp i en foranderlig mediekultur.

En bok jeg vil anbefale: Ole Jacob Sending og Iver B. Neumann: Governance to Governmentality: Analyzing NGOs, States, and Power. En interessant analyse av endringer i styring og maktforhold i senmoderne samfunn.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.