Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Litt salong

Litterær salong om seksuell trakassering

18. januar 2021

Bokbransjen legg i desse dagar fram tal frå ei undersøking om seksuell trakassering i bokbransjen. Denne litterære salongen på Litteraturhuset i Bergen 22. januar er ei markering av dette.

Ida larmo

Jubler for stipend

17. desember 2020

I dag har Det faglitterære fond delt ut 37,7 millioner kroner i stipender som blir til nyskrevet sakprosa.
– Jeg ble bare så utrolig lykkelig av å våkne til denne nyheten, sier Ida Larmo, som fikk ni måneders stipend.

Stjern frønes

– Vi trenger lesende rollemodeller

15. desember 2020

Kanskje skal vi bruke 2021 til å gjøre barna våre til enda bedre lesere?
– Lesing er for viktig til at det kan overlates til tilfeldigheter, sier Tove Stjern Frønes, som har forsket på elevers leseforståelse i nasjonale prøver og PISA og er aktuell med bok om temaet.

Colpol

Politisk støtte til sakprosaen

14. desember 2020

Statsbudsjettet behandles i Stortinget denne uka. Tross ingen friske midler til ordningene NFFO kjemper for, er det noen lysglimt gjennom skyene.

Bokill

Vi ønsker oss en bøkenes jul

10. desember 2020

Vinmonopolet melder om salgsrekord og eksplosjon i omsetningen. Ordet «polkø» har fått sin renessanse, med lange rekker av mennesker med munnbind foran polutsalgenes dører. La oss få nyordet «bokkø».

Collagefredrik

Advarer mot kommunalt læremiddelprosjekt

9. desember 2020

NFFO, Kopinor, Grafill og Forleggerforeningen går nå ut mot FriDA-samarbeidet, som vil etablere en plattform for «frie» digitale læremidler for grunnskolen. Fredrikstad kommune er først ute.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Pappas runer
Han sier: Kan du ikke starte med sommeren for fire år siden, da faren din fikk seg mobiltelefon? Vi sitter ved kjøkkenbordet. Mellom oss ligger en manusbunke. Det er litt under seks uker siden han fikk diagnosen. Marte Spurkland
Pappas runer

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.