Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Arne

NFFO med anbefalt avtale for billigbøker

28. januar 2020

Etter en samlet vurdering har NFFO bestemt seg for å lansere en anbefalt forlagsavtale for utgivelse av faglitterær billigbok.
– Vi oppfordrer våre medlemmer til å bruke denne anbefalte avtalen når de skal utgi billigbok på et forlag, sier Arne Vestbø, generalsekretær i NFFO.

Uforlaget

100 000 kroner til beste lærebokidé

27. januar 2020

Har du en idé til en ny lærebok for høyere utdanning? Universitetsforlaget vil stimulere til utvikling av den gode norskspråklige læreboka.

Linn stalsberg lite

Ny sjef for sakprosafestivalen

23. januar 2020

Linn Stalsberg er ny sjef for Norsk sakprosafestival. Hun lover å ha et ekstra øye til gode forfattere som ikke er så gode til å “selge seg selv”.

Oversetterkontrakt

Ny normalkontrakt for oversettelser

21. januar 2020

Etter to års forhandlinger kom ny normalkontrakt for oversettelser på plass fra årsskiftet. – Vi er veldig fornøyd med å ha fått dette i havn, sier Nina Herland, oversetterrådgiver i NFFO.

Collagevårensbøker

Her er vårens sakprosabøker!

14. januar 2020

Fra klartenkte Karl Ove Knausgård til klarsynte Lilli Bendriss:
Her er 218 de sakprosabøkene du kan glede deg til denne vinteren og våren!

Nffo arne vestbø 018 190529 lite

– En ny lesepolitikk

10. januar 2020

– Vi trenger en ny, nasjonal lesepolitikk, krever en samlet norsk bokbransje. Nå har oppfordringen gått ut til sentrale politikere.

Kristin molvik botnmark

Nyttårsintervjuet: Kristin Molvik Botnmark

3. januar 2020

– Min første utgivelse kom først da jeg var 47 år. Jeg var nok redd for at ordene mine ikke ville ha relevans for andre. Nå skulle jeg ønske at noen hadde gitt meg dette rådet: Ikke vær redd. Bare skriv!, sier Kristin Molvik Botnmark.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Pappas runer
Han sier: Kan du ikke starte med sommeren for fire år siden, da faren din fikk seg mobiltelefon? Vi sitter ved kjøkkenbordet. Mellom oss ligger en manusbunke. Det er litt under seks uker siden han fikk diagnosen. Marte Spurkland
Pappas runer

Ukas NFFO-er

Bodil Stenseth

Bodist

– Jeg er notorisk lystleser, og når jeg støter stadig på fortidige fenomener, begivenheter og mennesker som nører opp under vitebegjæret i meg, er historikeren i meg i gang, sier historiker og forfatter Bodil Stenseth.

Nytt medlem

Vebjørg Tingstad

Vebjørg tingstad

Alder: 66
Bosted: Trondheim

Siste bok: Barndom under lupen. Å vokse opp i en foranderlig mediekultur.

En bok jeg vil anbefale: Ole Jacob Sending og Iver B. Neumann: Governance to Governmentality: Analyzing NGOs, States, and Power. En interessant analyse av endringer i styring og maktforhold i senmoderne samfunn.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.